Formula 1 harkitsee ”varikkotyttöinä” tunnetuista promootiotyöntekijöistä luopumista, sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn on paljastanut BBC:lle. Autourheilun näkyvimmän sarjan johto on huolissaan siitä, että vanhanaikaisen perinteen jatkaminen näyttäytyisi naisten tasa-arvon halventamisena ja aiheuttaisi sarjalle negatiivista julkisuutta.

– Yritämme kunnioittaa kaikkia lajin parissa toimiva osapuolia. On paljon ihmisiä, jotka pitävät varikkotyttöjen perinteestä, mutta monet pitävät sitä myös liian vanhanaikaisena. Tämän vuoksi mietimme nyt asiaa, Brawn valotti brittimedialle.

Lajissa on pyritty irtautumaan hiljalleen perinteestä yleisen asenneilmapiirin kehityttyä yhä modernimpaan suuntaan. Joissain kisoissa on käytetty naisten tilalla myös miehiä. Radoille on tuotu myös jalkapallosarjojen tapaan lapsia, jotka saattavat kuljettajat autoille.

Formulapomo Carey Chase myönsi, ettei varikkotyttöjen rooli ole erityisen korkealla sijalla sarjan päättäjien asialistalla. Tästä huolimatta asian tärkeys nykypäivän maailmassa tiedostetaan F1:n sisällä.

– Kun johdetaan urheilulajia, on sinun otettava huomioon kokonainen ekosysteemi talleja ja faneja, jotka ovat hyvin intohimoisia asioiden suhteen. Tuskin tulemme löytämään asiaan konsensusta, mutta erilaisia mielipiteitä varmasti riittää, Chase tuumi Motorsport Weekin haastattelussa.