Vuoden 2017 Formula 1 -sarjassa eletään kauden viimeisimpiä hetkiä, kun jäljellä on enää muutama GP. Kärkikolmikossa komeilevat parhaillaan Hamilton, Vettel ja suomalaiskuski valtteri Bottas. F1 2017 videopelissä sen sijaan maailmanmestaruuskisat ovat vasta alussa ja kaikki on vielä mahdollista.

Parempi peli

Vuodesta 2015 lähtien pelissä on nähty paljon suuria, mutta positiivisia muutoksia, joiden ansiosta grafiikka ja pelattavuus ovat parantuneet huomattavasti. Pelaajien palaute ympäri maailman sekä pelissä käytettävä uusi teknologia näyttävät parantavan pelisarjaa vuodesta toiseen. F1 2017 on semi-arcade peli. Olipa ohjattavanasi uusin Red Bull kilpa-auto tai vuoden 1992 Williams, jokainen auto tuntuu ja käyttäytyy eri tavalla. F1 faneille peli on ehdoton hankinta mutta myös kokemattomat pelaajat pääsevät helposti alkuun tässä ajopelissä. F1 2017 on täydellinen esimerkki pelistä, joka on helppo oppia mutta vaikea hallita. Peli ei ole vaikea, mutta siinä on vaikea tulla todella hyväksi.

Peli kuin oikeasta elämästä

Se, että pelin kehittäjä Codemasters on syynännyt oikean elämän F1-sarjaa tarkkaan, näkyy pelissä. Jokainen kuskin tai auton muutos oikeassa F1-sarjassa on huomioitu myös pelissä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että autot eivät ainoastaan näytä upeilta vaan niiden ajettavuus on myös parantunut. Formula 1-sarjan uudet säännöt antavat autoille leveämmät renkaat sekä leveämmät ja matalammalla olevat takasiivet ja enemmän downforcea. Nämä muutokset parantavat pitoa radalla ja sen huomaa myös itse pelissä. Autojen luotettavuus on myös tuotu mukaan peliin, ja se näkyy Red Bullin ja McLaren-Hondan usein toistuvina ongelmina.

Ensimmäiset pelipäivät

Ensimmäisillä pelikerroilla kaikki energia kuluu auton pitämiseen radalla ja nopeuden testaamiseen mutkissa. Ei hätää, vaikka auto paiskautuu useamman kerran radan suojamuuriin, aiheutat kolareita ja tuhoat autosi liian vähäisillä pit-stop käynneillä. Peliin pääsee kunnolla sisään vain kokemuksen kautta ja mitä enemmän pelaat, sitä nopeammin opit tuntemaan eri radat ja oikeat nopeudet. Sijoituksesi kasvaa sitä mukaa kun kartutat taitojasi.

Career-pelitila

Kun olet harjoitellut tarpeeksi ja hallitset useimmat radat, huomaat, että peli muuttuu vaikeammaksi. Tietokoneet paranevat ja pääset tutustumaan autosi tuotekehitykseen kuin oikea Formula 1 kuski. Voit virittää autosi tiettyjä osia parantaaksesi suoritustasi. Siipiä voi vaihtaa parempiin, jotta pito mutkissa paranee ja voit ajaa nopeammin. Pelissä on niin paljon kustomointimahdollisuuksia, että niiden parissa vierähtää helposti päivä jos toinenkin. Kun yksinpeli on käyty läpi, uusi F1 seikkailu odottaa Online-pelitilassa. Online-tilassa voit pelata parhaita kuskeja vastaan ja näyttää taitosi muille.

Klassikot

Hetki, jota kaikki F1 pelin fanit ovat odottaneet on klassikkoautojen paluu. Kyseessä on sekä kunnianosoitus kuuluisia F1-kuskeja kohtaan kuten David Coulthard, Mansell ja Schumacher, että vastaus fanien palautteeseen. Ero vanhojen klassikoiden ja uusien kilpa-autojen välillä on huima! Huutavat moottorit ja pidon puuttuminen kulmissa ovat vanhojen kiesien tunnusmerkkejä.

Haluatko pelata?

Oletko kiinnostunut kokeilemaan F1 2017 peliä? Peli on julkaistu PC:lle , Xboxille ja PlayStationille. Xbox lahjakortti tai PlayStation lahjakortti ovat oiva tapa hankkia peli Xbox tai PlayStation Storesta. Startselect peliverkkokaupasta hankit peli- ja lahjakorttikoodit kaikille alustoille helposti digitaalisena!