Williamsin 22-vuotias kuljettajalupaus Sergei Sirotkin on taas yhden askeleen lähempänä F1-pilotin pestiä. GP2- ja Formula Renault 3.5 -sarjoissa mainetta niittänyt venäläiskuski testasi brittimerkin F1-autoa Abu Dhabin jälkeisissä testeissä. Renaultin formulatallin ratatoimintojen johtaja Alan Permane kehui Sirotkinin suorituksia vuolaasti suositellen häntä Williamsin ensi kauden kuljettajatiimiin.

– Uskon rehellisesti, että hän ansaitsee kuljettajan paikan Williamsilla. Mielestäni häneltä löytyy vaadittava vauhti ja työmoraali. Uskon todella näin, Permane vakuutti Motorsportin haastattelussa.

Renaultin omassa kilpasarjassa pitkään ajanut venäläisnuorukainen on toiminut myös ranskalaistallin testikuljettajana F1:en puolella kahden viime vuoden ajan. Kuluneella kaudella Sirotkinilla oli kuitenkin harmillisen paljon epäonnea, sillä hänen Renault -kilpurinsa hajosi sekä Barcelonan että Sotshin kisaviikonloppuina.

– Hänellä on ollut epäonnea auton kanssa, mutta on myönnettävä, että emme ole tehneet tarpeeksi hyvää työtä hänen hyväkseen. Hän ajoi autoamme neljästi ja kahdella niistä kerroista se hajosi kokonaan, Permane pahoitteli.

Venäläinen on saanut F1-tavoitteelleen tukea myös toiselta merkittävältä henkilöltä autourheilun kärkisarjasta. Renaultin tähtikuljettaja Nico Hulkenberg jakoi vasta reilusti kehuja Sirotkinin suuntaan.

– Hän todella nöyrä ja ahkera kaveri. Hän tekee kovasti töitä ja uskon todellakin, että hän ansaitsisi paikan Williamsin tiimissä. Suosittelisin häntä F1-kuskiksi milloin vain, Hulkenberg sanoi Motorsportille.