F1-sarjan menneiltä vuosilta tuttu Hollannin GP saattaa tehdä paluun kisakalenteriin. Aikoinaan suurta suosiota nauttinut Zandvoortin moottorirata on aloittanut selvityshankkeen kisakalenteriin paluusta.

Zandvoortissa ajettiin vuosien 1952-1985 aikana kaikkiaan 30 osakilpailua. Nopeavauhtinen ja haastava rata oli kuljettajien suursuosikki, mutta rata tipahti aikoinaan pois vanhanaikaisuutensa sekä rahoitusongelmien vuoksi. Radalla ajetaan nykyään esimerkiksi DTM-sarjaa.

Max Verstappen -huuman ansiosta formulat kiinnostavat Hollannissa tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Tämä on saanut tuulta purjeisiin oman maan kilpailun palauttamiseksi kisakalenteriin.

Zandvoortin radan osaomistaja Bernhard van Oranje kertoo radan teettäneen tutkimuksen, jossa selvitettiin radan valmiutta hypätä mukaan F1-kalenteriin.

– Mielestäni Zandvoortin kaltaisilla vanhoilla radoilla on suuri tilaus kisakalenterissa. Ei ole ihme, että ratamme on DTM-kuskien suursuosikki. Se on erittäin haastava ja hauska rata kuljetajille ja jännittävä katsojille, van Oranje toteaa Autosportille.

Tutkimuksessa selvitettiin radan sekä lähialueiden fasiliteettien valmiuksia sekä taloudellista sietokykyä järjestää GP-kisa jo 2020.