Tämän vuoden F1-autot ovat pistäneet rataennätyksiä usealla kilparadalla. Täm on tervetullutta, sillä useimmat ennätykset ovat peruja yli kymmenen vuoden takaa.

Moni ennätys syntyi kaudella 2004, jolloin nykyiset tiukat suorituskykyä ja tallien rahankulutusta rajoittavat säännöt eivät olleet astuneet vielä voimaan. V10-moottorit yhdistettynä aerodynaamisiin ja elektroniikalla kuorrutettuihin autoihin tekivät tuon ajan menopeleistä suorituskyvyltään omassa luokassaan painivia menopelejä.

F1-sarja on julkaissut videon, jossa tuon ajan ja nykypäivän kilpurin suorituskyvyistä saa erinomaisen kuvan. Juan-Pablo Montoyan ja Max Verstappenin kierrosta Interlagosissa seuraamalla voi huomata, että luistonestolla varustettu, selvästi nykypäivän kilpuria kevyempi Williams on mutkissa ja kiihdytyksissä ärhäkämpi menopeli. Verstappenin Red Bull repii puolestaan kaulaa yli kymmenen vuotta kehittyneemmän aerodynamiikan sekä satoja lisähevosvoimia tarjoavan elektronisen voimanlähteen ansiosta.

Katso kierrosvertailu yllä olevalta videolta.