F1:n uusi omistajataho Liberty Media haluaa tuoda formulasirkuksen Tanskan Kööpenhaminaan. Suunnitelmissa on katuratakisa pääkaupungin keskustaan jo vuodeksi 2020.

Muun maailman seuratessa kauden päätöskilpailua Abu Dhabissa, Libertyn edustajat tapasivat tanskalaisen poliitikon Helge Sanderin sekä entisen formulakuskin Jan Magnussenin ja LeMans -voittajan Tom Kristensenin kanssa Kööpenhaminassa keskustellakseen asiasta. Paikalla oli myös muita poliitikkoja, sponsoreita sekä turismin alan edustajia.

– Libertyn strategisen suunnitelman mukaan vuodeksi 2020 olisi tulossa kolme uutta kisaa, New Yorkiin, Lontooseen ja Kööpenhaminaan, Helge Sander kertoi muille poliitikoille kirjoittamassaan muistiossa tanskalaislehti BT:n mukaan.

Hidasteena ovat kuitenkin vielä Tanskan pääkaupungin johtoportaan epäilykset kilpailun hyödyistä ja haitoista.

– Meidän pitäisi tarkastella vielä enemmän sitä, miten formuloiden tulo meille vaikuttaisi tavallisten kööpenhaminalaisten elämään. Ennen kun teemme päätöstä, meidän on selvitettävä yhteisön mielipide asiaan, kaupungin pormestari Frank Jensen kommentoi BT:lle.

Haasin tanskalaiselle formulatähdelle Kevin Magnussenille maistui tieto neuvotteluista.

– Olisihan se aivan mahtavaa. Ajatus ajamisesta Kööpenhaminassa tuntuu epätodelliselta, etten ole uskaltanut haaveillakaan siitä. Kilpailu Kööpenhaminassa olisi upeaa sekä minulle että koko Tanskalle, Magnussen hehkutti Ekstra Bladetin haastattelussa.