Legendaarinen F1-suunnittelija Gordon Murray on suunnitellut kokonaan uudenlaisen urheiluauton, joka saatetaan nähdä tulevaisuudessa myös maailman moottoriurheilukilpailuissa.

Lukuisia vallankumouksellisia ja menestyksekkäitä autoja Brabhamille ja McLarenille 1970- ja 1980-luvulla suunnitellut Murray juhlistaa uuden, vielä nimeämättömän urheiluautonsa kautta 50-vuotista suunnittelijauraansa.

Murray suunnitteli 1990-luvun alkuvuosina McLarenille urheiluauton, jolla JJ Lehto ajoi Le Mansin 24 tunnin ajon voittoon vuonna 1995.

– Siitä tulee kuljettajan auto, jossa on keskitytty yksityiskohtiin ja auton keveyteen, Murray totesi Autosportille.

Murray antaa noottia nykyisille urheiluautojen suunnittelukonseptille.

– Tämä teollisuudenhaara on menettänyt viime aikoina punaisen langan siinä, miten kuljettaja täytyy ottaa huomioon auton suunnittelussa. Tehon hyödyntäminen on muuttunut vaikeammaksi. Haluamme tehdä jotain käytännöllisempää.

Uuden auton valmistuksen on tarkoitus alkaa vuodenvaihteessa. Tällä hetkellä Murray aikoo suunnata auton vain siviilimarkkinoille, mutta myös paluu kilparadoille on mahdollista.

– En ole tutustunut nykyisiin GT-sääntöihin. Tarkastamme asian, kun auto on valmis. Haluaisin palata takaisin kilvanajon pariin.