21-vuotias Pietro Fittipaldi haaveilee urasta autourheilun kuninkuusluokassa Formula 1:ssä. Legendaarisen Emerson Fittipaldin lapsenlapsi Pietro voitti samana viikonloppuna Formula 3.5 V8 -sarjan kuljettajien mestaruuden ja pääsi testaamaan Porschen WEC -kestävyysluokan autoa.

Brasilialaisen autourheilun mahtisuvun huippulupaus pohdiskelee nyt ensi kauden suunnitelmiaan. Nuorella miehellä on avoinna useita ovia.

– Formula 2 olisi hyvä vaihtoehto. Tähtäimessäni on myös F1. Tällä hetkellä olen keskittynyt yksipaikkaisten autojen sarjoihin. Formula 3.5 V8 -sarjan mestaruus antoi minulle oikeuden superlisenssiin, mikä avaa paljon uusia mahdollisuuksia, Fittipaldi pohdiskeli Motorsport.comin haastattelussa.

Kausi 2018 tulee olemaan ensimmäinen kausi yli kolmeenkymmeneen vuoteen, kun formuloissa ei nähdä ainuttakaan brasilialaista ykköskuljettajaa. Felipe Massa ilmoitti uransa lopettamisesta vain muutama päivä sitten.

Brasililaiset ovat olleet edustettuna sarjassa yhtäjaksoisesti Emerson Fittipaldin debyytttikaudesta 1970 lähtien. Nuorelle nousukkaalle Pietrolle maansa edustaminen F1:ssä olisikin kunnian asia.

– Aion puskea kovaa hommia päästäkseni sinne. Toivottavasti en ainoastaan pääse F1:een sisään, vaan pääsen jopa kantamaan Brasilian lipun palkintokorokkeelle, Fittipaldi haaveili.