Video: Mika Salon palkintokaapista löytyy melkoisen upea kunnianosoitus – valinta Pohjois-Amerikan vuoden kilpa-autoilijaksi!

SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo esitteli komean kilvanajouransa upeimpia saavutuksia henkilökohtaisesti. Pokaaleja on kertynyt melkoinen määrä, mutta erityisesti yksi pytty saa suomalaiskuskin suorastaan pakahtumaan ylpeydestä.

F1-ura poiki kaksi vierailua palkintopallille, kun mies pääsi ajamaan Ferrarilla vuonna 1999. Hockenheimin kilpailusta on puhuttu vuosien saatossa paljon, ja Salo osoittaa videolla vanhan legendan todeksi: mies todella sai kisan voittopystin tallikaveriltaan Eddie Irvineltä.

Voittoja ja muita palkintosijoja kertyi F1-uran jälkeenkin. Le Mansin luokkavoitot ovat arvostettuja maailman moottoriurheilupiireissä, joissa ymmärretään elämää olevan myös F1-sarjan ulkopuolella.

Vuosi 2007 on varmasti yksi suomalaisittain upeimmista moottoriurheiluvuosista. Kaikki tietävät ja muistavat Kimi Räikkösen maailmanmestaruuden F1-sarjassa, mutta samana vuonna myös Salo pokkasi todella upean kunnianosoituksen.

– Voitimme sinä vuonna lähes kaikki kestävyyskilpailut tallikaverini Jaime Melon kanssa. Meidät palkittiin isossa gaalassa Pohjois-Amerikan parhaiksi kilpa-autoilijoiksi kaikkien NASCAR- ja IndyCar-kuskien nenän edestä. Se oli todella iso yllätys, meille ja kaikille amerikkalaisille, Salo muistelee leveästi hymyillen.

Katso Salo esittelemässä komeaa palkintohyllyään yllä olevalta videolta.

 

Muista myös Kysy Mika Salolta -katsojakisamme! Käsillä ovat viimeiset hetket päästä esittämään oma kysymyksesi suomalaistähdelle. Lue tarkemmat osallistumisohjeet täältä.