Yhdysvaltojen osakilpailun järjestäjät aikovat pitää huolen, ettei paikan päälle Austiniin formula ykkösiä katsomaan saapuva yleisö joudu pettymään. Mikäli ratatapahtumat eivät innosta, on tarjolla monenlaista herkkua myös kilpailun ulkopuolelta.

Kilpailuviikonlopun kylkeen on jo aiempinakin vuosina hankittu esiintymään kovan luokan musiikkitähtiä, jotta kisa-alueesta tehtäisiin houkutteleva myös moottoriurheilusta vähemmän tietäville. Tämän vuoden artistikattaus sisältää jälleen huippunimiä, sillä yleislä viihdyttävät Justin Timberlake ja Stevie Wonder. Jälkimmäinen esiintyy vain hetki ennen sunnuntain kilpailun starttia.

Myös lähtöformaatti eroaa totutusta. Sen sijaan, että autot ajaisivat juuri ennen kilpailua varikolta lähtöruutuihin vapaasti, päästetään sinne ensiksi seitsemän heikoimman tallin kuljettajat. Tämän jälkeen loppujen kolmen kärkitallin kuljettajat lähetetään matkaan yksi kerrallaan. Näin ollen sekä Valtteri Bottas että Kimi Räikkönen saavat oman osuutensa huomiosta.

Kun autot ovat lopulta asettuneet lähtöruudukkoon, lähettää ne lämmittelykierrokselle matkaan itse kahdeksankertainen olympiavoittaja, pikajuoksutähti Usain Bolt.