Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson on häkeltyneen oloinen rallin MM-sarjan pistetaulukosta. Sebastien Ogier on ajamassa maailmanmestariksi, lähin uhkaaja on puolestaan kakkosena keikkuva tallitoveri Ott Tänak.

Kuskit ottivat viime viikonloppuna yhteen Kataloniassa, ja lopulta taistelu kakkossijasta meni Ogierin nimiin Tänakin taipuessa kolmanneksi. Vaikka voitto menikin Citroenin Kris Meekelle, on Wilson täynnä iloa.

– Emme ehkä ottaneet voittoa tänä viikonloppuna, mutta tämä tuntuu siltä, tallipäällikkö hehkutti WRC.comille.

Kuten SuomiF1 eilen kirjoitti, on Tänak mahdollisesti siirtymässä ensi kaudeksi Tommi Mäkisen Toyotan leipiin. Kyseessä on nopea kuski, joka kipusi MM-sarjassa jo toiseksi – pisteen Hyundain Thierry Neuvillea edelle.

– Sebastienin ja Ottin välillä oli hyvä taistelu. Lopulta Seb otti suuren askeleen kohti maailmanmestaruutta. On hienoa, että Ott nousi Thierry Neuvillen eteen pisteissä.

– Tiedämme, että Ott on nopea Isossa-Britanniassa ja uskon, että näemme suuren taistelun, britti hehkutti.

MM-sarjaa on jäljellä vielä kahden kisan verran. Ogierilla on 37 pinnan etumatka Tänakiin, Neuville on puolestaan virolaista perässä siis ainoastaan pisteen.

– Kaksoisjohto on sellaista, jota emme koskaan ajatelleet mahdolliseksi. Kavereiden tämän vuoden panos on huomionarvoista, Wilson painotti.