Kulunut formulakausi on ollut jännittävin vuosiin. Ferrarin ja erityisesti Sebastian Vettelin nousu sarjaa vuosia hallinneen Mercedeksen uhkaajaksi on antanut lajille kaivatun piristysruiskeen.

Italialaistallin kalusto yhdistettynä saksalaisen ajotaitoihin oli erityisesti alkukaudesta kovaa valuuttaa. Kauden avauspuolen menestys siivitti Vettelin puolivälin kesätauolla mukavan 14 MM-pisteen johtoasemassa Lewis Hamiltoniin nähden.

Sen jälkeen italialaistallin vire on kuitenkin pudonnut dramaattisesti. Ensiksi Hamilton kampesi itsensä MM-sarjan piikkipaikalle italialaisten kotiyleisön edessä Monzassa, eikä britti ole tämän jälkeen horjunut aloitettuaan vääjäämättömältä tuntuvan marssinsa kohti uransa neljättä MM-titteliä.

Vettelille kauden jälkipuolisko on ollut sen sijaan sanalla sanoen katastrofaalinen. Vielä Belgiasta ja Italiasta heltisivät palkintopallipaikat, mutta sen jälkeiset kilpailut ovat olleet yhtä tuskaisaa via Dolorosaa.

Singaporessa paalulta startannut Vettel kolaroi itsensä ulos jo avauskierroksella. Malesiassa mies lähti matkaan viimeisestä lähtöruudusta Ferrariin aika-ajoissa iskeneen vian seurauksena. Japanissa auto toimi puolestaan lauantaina, mutta sunnuntaina tuloksena oli jälleen yksi nollakisa.

Viime kisojen alavireen seurauksena Hamilton on karannut Vetteliltä jo 59 MM-pisteen päähän, vaikka Vettel vielä vajaat kaksi kuukautta sitten johti koko sarjaa.

Vettelin kannalta loppukauden kilpakumppaniksi ei olekaan muodostumassa Hamilton, vaan toinen Hopeanuoli.

Valtteri Bottas on tehnyt koko tämän ajan hyvää työtä, ja neljä kisaa ennen kauden päätöstä hän on jo hiipinyt lähes Vettelin kantaan. Eroa kaksikolla on enää 13 MM-pistettä, joten sarjan hopeasijasta tullaan käymään vielä jännittävä taistelu.

Formula 1

@F1
It's been a nightmare few weeks in the title race for Sebastian Vettel

And they've been a dream for @LewisHamilton

#F1 #F1FastFact