Mercedeksen Lewis Hamiltonilla on mahdollisuus varmistaa uransa neljäs maailmanmestaruus tulevana viikonloppuna USA:n Austinissa. Briteillä riittää jännitettävää Hamiltonin puolesta, mutta siihen se sitten jääkin.

Renaultin Jolyon Palmerin potkujen jälkeen F1-sarjan historian merkittävimmällä maalla ei ole asettaa lähtöruudukkoon kuin yksi ainoa kuljettaja. Kun maan värejä on kantanut sarjan 67-vuotisen historian aikana peräti 169 kuljettajaa, on kyseessä pienimuotoinen skandaali.

Tilanne on harvinainen, mutta ei kuitenkaan poikkeuksellinen. Edellisen kerran vastaavaa nähtiin vuonna 2005. Tuolloin David Coulthard kantoi yksinään Union Jackin värejä, BAR-tallin kärsiessä kilpailukieltoa kahden osakilpailun verran. Tämä eväsi Jenson Buttonin osallstumisen Espanjan ja Monacon osakilpailuihin.

Lisäksi saman vuoden Yhdysvaltojen osakilpailussa nähtiin tilanne, jolloin kisaan ei startannut yksikään brittikuski. Tuo kilpailu on kuitenkin tilastokummajainen, sillä yhteen sarjan historian surullisenkuuluisimpaan mittelöön otti lopulta osaa vain kuusi autoa. Button ja Coulthard osallistuivat kuitenkin GP-viikonlopun muihin sessioihin, joten tämän outolinnun huomioimatta jättämiselle löytyy hyvät perusteet.