Honda-pomo Yusuke Hasegawa on mielissään japanilaismerkin viime aikojen kehitystahdista voimanlähteensä suhteen. Vertailukohta Renaultiin ei varmasti kuulosta miellyttävältä Hondan nykyisen yhteistyökumppanin, McLarenin korviin.

Honda oli alkukaudesta lähtien selvästi koko F1-varikon huonoin voimanlähde. Kolmas surkea kausi sai McLarenin tuskastumaan tilanteeseen lopullisesti, ja brittitalli päätti hylätä Hondan vaihtaen tehdastallina olemisen Renaultin asiakkuuteen ensi kaudeksi.

Vaikka Hondalla on edelleen paljon töitä tehtävänään, on merkin voimanlähde kehittynyt kauden aikana merkittävästi. Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne ovat saalistaneet kauden jälkipuoliskolla pisteitä, minkä lisäksi talli on noussut keskikastiin.

Hasegawan mukaan Honda alkaa olla pian siinä pisteessä, että se ei ole enää sarjan heikoin voimanlähde.

– Olemme parantaneet moottoriamme hurjasti kauden alkuun verrattuna. Nykyinen kehitysversiomme on mielestämme hyvin lähellä Renaultin suorituskykyä, Hasegawa totesi motorsport.comille.

Hondalle nykyinen V6-moottoreiden aikakausi on ollut takkuisa. Merkki ei ole päässyt missään vaiheessa samalle tasolle muiden valmistajien kanssa, mutta Hasegawa näkee tässäkin paljon kehitystä.

– Olemme mielestämme paljon lähempänä muita kuin kertaakaan tällä aikakaudella.