USA:n GP:n tuomarina toiminut SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo ei sulata häneen ja muihin tuomareihin kohdistettua kritiikkiä. Suomalaiskuljettaja paljastaa sivustolle saaneensa jopa tappouhkauksia Max Verstappenin tuomioon pettyneiltä faneilta.

Salon mukaan puheet Verstappenin osakseen saamasta kaltoinkohtelusta ovat absurdeja. Sääntörike on selkeä.

– Olihan se rangaistus raaka juttu, mutta säännöt ovat sääntöjä. Niissä sanotaan selvästi, että mikäli kuljettaja saa oikaisusta hyötyä, seuraa siitä rangaistus. Max oli ennen mutkaa Kimi Räikkösen takana, mutta mutkan jälkeen oikaisun ansiosta Ferrarin edellä. Tilanne on selkeä, Salo kertoo SuomiF1-sivustolle.

Jotkut fanit ovat kehittäneet melkoisia salaliittoteorioita tuomion ympärille. Kokeneen F1-ketun kansallisuus ja side Italian mahtitalliin nähtiin rangaistuksen taustalla.

– Minua on syytetty Kimin ja Ferrarin suosimisesta, mutta kaikki ovat jo unohtaneet minun antaneen Räikköselle vielä kovemman rangaistuksen Belgiassa, Salo näpäyttää.

Räikkönen sai peräti kymmenen sekunnin stop/and/go-rangaistuksen Belgiassa hänen jätettyä huomioimatta keltaiset liput. Ironista kyllä, keltaiset liput olivat esillä Verstappenin hyytyneen auton takia.

Joidenkin F1-fanien kuppi on mennyt tapauksen johdosta pahasti yli.

– Olen saanut tappouhkauksia, pääosin Hollannista. Wikipedia-artikkelin muutos oli enemmänkin hauska tunteenpurkaus, mutta minuun ja muihin tuomariston jäseniin kohdistuvia uhkailuita ei tule sietää, Salo jyrähtää.

Kisan jälkeen Twitterissä oman sanaisen arkkunsa avasi myös Salon entinen tallikaveri ja rangaistun kuljettajan isä, Jos Verstappen.

– Hän oli hetken tosi kuumana, mutta rauhoittui kyllä myöhemmin. Hän ymmärsi itsekin rangaistuksen olleen selkeä. Olen puhunut hänen kanssaan, Salo toteaa.