Vaikka Mercedes keikkuukin valmistajien ja Lewis Hamilton kuskien MM-sarjan kärjessä, lähtee tiimi tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan jokaiseen loppukauden kisaan ”terveen skeptisenä”, Motorsport Week kirjoittaa.

Mercedesin suorituskyky aaltoili Aasiassa, mutta toisaalta tulokset olivat tiimin kannalta suotuisat. Wolff huomauttaa silti, että tiimissä ei sallita tulosten sulkeva tiedossa olevia haasteita pois, eikä kisoja saa pitää itsestäänselvyytenä.

– Jäljellä on vielä neljä kilpailua ja jaossa on 100 (kuskien) pistettä. Emme voi pitää mitään itsestäänselvänä. Lähestymme jokaista kisaa mieluummin terveellä skeptisyydellä kuin toiveajattelulla, tallipäällikkö muotoili viitaten siihen, että Hamilton ja talli voivat tosiaankin vielä menettää näpeissä olevat mestaruudet karulla tavalla.

Hamilton toki voitti edellisen kisan Japanissa, mutta sitä aiemman taiston Malesiassa nimiinsä vei Red Bullin Max Verstappen.

Noita aiemmin ajetussa kilpailussa Singaporessa Mersut jäivät aika-ajoissa kauas – ruutuihin viisi ja kuusi.

– Onni on ollut tietysti osaksi (mukana). Mutta kukaan tiimistä ei anna näiden hyvien tulosten peittää haasteita, joita olemme kohdanneet, Wolff myönsi, ja järkeili lisää:

– Mutta tappion katkera maku Malesiassa vahvisti jälleen kerran, että vaikeat päivät ovat niitä, jolloin opit eniten.

Vaikka Red Bull ja Ferrari Mersulle ovatkin kampoihin laittaneet, on tallilla pullat kaikkinensa hyvin uunissa. Sekä tallin kuski Hamilton että itse tiimi voivat varmistaa maailmanmestaruudet jo tulevana viikonloppuna Yhdysvalloissa.