Tasan kymmenen vuotta sitten suomalaisissa kodeissa keräännyttiin TV-vastaanottimien äärille jännittynein mielin. Alkamassa oli F1-kauden 2007 viimeinen osakilpailu, ja monissa mielissä arvuuteltiin, pystyisikö Kimi Räikkönen tekemään urotekojen uroteon.

Suomalaisen Ferrari-kuskin tehtävä oli vaikea, lähes mahdoton. Pisteissä kärkipaikkaa piti hallussaan sensaatiomaisen tulokaskauden ajanut McLarenin Lewis Hamilton 107 MM-pisteellään. Toisena vaani tallikaveri Fernando Alonso 103:lla pisteellä. Räikkösen sata MM-pistettä tekivät hänestä mustan hevosen. Altavastaajan, mutta vaarallisen sellaisen.

Nuorisolle muistutettakoot, että pisteitä jaettiin vielä tuolloin kaavalla 10-8-6-5-4-3-2-1, joten Räikkösen nousu mestariksi tulisi vaatimaan melkoisen dramaattisen kilpailun.

Ja sellainenhan siitä sitten syntyi.

Lähdössä Ferrarit syöksyivät avausmutkista läpi kaksoisjohdossa. Lewis Hamiltonin mielenherkkyydestä saatiin jälleen osoitus britin lipsuessa avauskierroksella leveäksi menettäen lukuisia arvokkaita sijoituksia. Edelliskisassa Kiinassa britti oli puppeloinut mestaruuden käsistään ajamalla legendaarisella tavalla ulos varikkotiellä.

Felipe Massan vetäessä joukkoa tallikaveri Räikkönen kintereillään kaikki näytti Hamiltonin kannalta hyvältä. Sitten iski kuitenkin katastrofi, joka herättää edelleen parranpärinää tietyissä piireissä.

Hamiltonin McLarenille tapahtui jotain, ja hetken aikaa kaikki vaihteet menettänyt auto näytti hyytyvän radan varteen. Lopulta tuskallisten sekuntien jälkeen Hamilton sai autonsa jälleen kulkemaan, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Britti oli tipahtanut jonon hännille, kauaksi mestaruuteen oikeuttavilta sijoilta.

Ferrarilla tilanteeseen luonnollisesti havahduttiin. Räikkönen nostettiin tyylikkäästi kilpailun kärkipaikalle varikkokäyntien yhteydessä. Ja niin tapahtui yksi F1-historian ikimuistoisimmista nousuista mestariksi.

Suomalaiskodeissa juhlittiin, ja tuohon iloon ja riemuun yhdyttiin ympäri maailman. Kimi Räikkönen, vihdoinkin maailmanmestari.