F1-tiimi Haasin tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan palkintokorokepaikka pitäisi vastaisuudessa olla jokaisen ulottuvilla. Hän näkee, että se loogisesti vaikuttaisi sarjan kiinnostukseen.

Moinen ajatus ei ole oikeastaan yhtään hullumpi heitto, sillä tällä kaudella kolmen kovimman – Mercedes, Ferrari, Red Bull – takana taso on ollut jopa häkellyttävän laajaa. Steiner muistutti tästä ESPN:lle.

– Jos otat Mercedesin, Ferrarin ja Red Bullin pois, jokainen tiimi olisi ollut podiumilla vuonna 2017. Taistelu kolmen suuren takana on niin arvaamatonta ja se muuttuu jokaisella radalla, Steiner aloitti, ja siirtyi konkretiaan hyvällä esimerkillä:

– Force India on ajanut kuudenneksi, sekä myös Williams, Toro Rosso ja McLaren.

Esimerkkeinä Force India -kuski Esteban Ocon oli kuudes Kanadassa, Williamsin Felipe Massa ajoi samalle sijalle kauden avauksessa Australiassa, Toro Rosson ex-kuski Carlos Sainz jr. oli tuolla sijalla Monacossa ja McLarenin Fernando Alonso Unkarissa.

Toisaalta, sarjan keskikastin tai siitä heikommat tallit kuskeineen ajavat kisasta toiseen vain muutamista pisteistä.

– Jokaisella tiimillä pitäisi olla mahdollisuus ajaa podiumille, mikä tekisi sarjasta mielenkiintoisen. Uskon, että F1:n pitäisi pyrkiä seuraavien kahden tai kolmen vuoden aikana tätä kohti.

– Tällä hetkellä useimpien tiimien paras työ kahdeksas, yhdeksäs tai kymmenes sija. Ne jäävät pois ihmisten huomiolta, Steiner painotti.

Mikä tasaisuutta sitten voisi tuoda tulevaisuudessa?

– On puhuttu budjettikatosta, joka tulee voimaan lähitulevaisuudessa. Se rajoittaisi tiimejä 150 miljoonaan puntaan vuodessa. En kutsu sitä kustannusrajaksi, se on kustannusten hallintaa, itävaltalainen mietti.