Kuten formulaihmiset tietävät, Fernando Alonson kuluva kausi lajin MM-sarjassa on mennyt täysin kintuille. Espanjalainen on vaeltanut varjojen mailla tämän sesongin lisäksi kolmena edellisenä vuonna.

Hänen onneton menestys on luonnollisesti ollut puheenaihe läpi viime aikojen. Taannoin siihen otti kantaa myös Nico Rosberg, jonka mielestä Alonso on itse pupeltanut itsensä pois kärkipaikoita kyseenalaisilla tallivalinnoilla.

Nyt Alonso on laittanut saksalais-suomalaisen suuntaan vastapallon. Hän ei sanojensa mukaan kadu yhtäkään päätöstä.

– En kadu mitään päätöksiä, joita olen tehnyt. Olen sanonut tämän usein: Joka kerta valitsin parhaimman, loogisimman vaihtoehdon. Valitettavasti minulla ei ole kristallipalloa, Alonso latasi planetf1.comin mukaan.

Ristiriitaista vai ei?

Jos Alonsolla olisi ollut kristallipallo – eli suomeksi sanottuna hän olisi osannut ”ennustaa” – olisiko espanjalainen valinnut urallaan talleja sittenkin toisin?

– Olen ylpeä siitä, että olen ajanut Renaultilla, McLarenilla ja Ferrarilla. Kun liittyin niihin tiimeihin, kukaan ei kritisoinut valintojani tai sanonut, että päätös oli huono, espanjalainen kuitenkin sanoi.

Kuskin sijoitukset MM-sarjassa ovat olleet menneinä kausina ”ynnä muuta” -luokkaa. Viime vuonna Alonso oli McLarenilla 10:s ja sitä edellisenä 17:s, Ferrarilla viimeinen kausi 2014 toi loppupisteissä kuudennen sijan.

Renaultilla espanjalainen voitti aikanaan maailmanmestaruudet, mutta toisaalta kaksi viimeistä kautta (2008-2009) ranskalaistiimin kanssa menivät pipariksi.

– Jälkeenpäin ajateltuna se on ollut erilaista. Mutta olen ylpeä siitä, missä olen ollut, Alonso vakuutteli.

Hän vertasi lopuksi omaa urakaartaan legenda Michael Schumacherin ja MM-tittelistä taistelevan Lewis Hamiltonin vastaaviin.

– Se, mitä minulle on tapahtunut, on samanlaista kuin Mercedesin ja Michael Schumacherin tapaus. Siinä asiat eivät menneet turhan hyvin. Myöskään Lewis Hamilton ei ollut kovin hyvä ensimmäisenä vuonna Mercedeksellä.

Uransa kauteen 2012 päättänyt Schumacher ajoi Mersulla sijoille yhdeksän, kahdeksan ja 13, Hamilton puolestaan oli ensimmäisellä Mercedes-kaudellaan MM-pisteiden neljäs.