Auto Motor und Sportin mukaan Liberty Media paljastaa kaudesta 2021 voimaan tulevat moottorisäännöt tämän kuun 21. päivä. Lisäksi marraskuun alussa on Liberty julkaisee mallin tallien budjettien rajoittamisesta.

Uudet moottorisäännöt ovat olleet tapetilla F1-tallien pomojen saattelemana läpi kauden. Tallipomojen näkemykset ovat eronneet suuresti siitä, että mihin suuntaan F1:tä pitäisi moottorien osalta tulevaisuudessa kehittää.

Muun muassa Red Bullin Christian Horner on kertonut monesti julkisuudessa haaveilevansa paluusta V8- tai V10-moottoreihin. Osassa talleista ollaan taas puolestaan oltu tyytyväisiä nykyisiin hybridimoottoreihin.

Nykyisten moottoreiden monimutkaisuus on kuitenkin nostanut moottorikustannuksia, joka on tehnyt pienemmällä budjetilla operoivien tallien toiminnasta haastavampaa. Tämä on ollut myös yksi avainkysymys uusien tallien saamisessa F1:een, sillä monellakaan autovalmistajalle ei ole ollut halukkuutta tulla mukaan sarjaan kalliin ja monimutkaisen moottorin takia.

Tallien epätasa-arvoisuuden poistamiseksi Liberty Media on esittelemässä myös ensimmäisen mallin tallien budjetin ylärajasta. Tällä tavoin F1:ssä kilpailevien tallien välisiä tasoeroja saataisiin hilattua alaspäin ja pienemmilläkin talleilla olisi mahdollista taistella voitosta.

Liberty esittelee mallinsa Auto Motor und Sportin mukaan 7. marraskuuta.

Lähde: Pitpass