Järjestävän maan kansallislaulu on osa F1-kisasunnuntain ohjelmistoa. Viime kilpailussa asia nousi otsikoihin, kun Sebastian Vettel ei saapunut ajoissa kuulemaan Japanin kansallislaulua ja sai myöhästymisestään varoituksen. Lue tapauksesta tästä.

Tulevana sunnuntaina Teksasin Austinissa katseet kohdistuvat kansallislaulun käynnistyessä eritoten yhteen kuljettajaan, Lewis Hamiltoniin. Yhdysvalloissa etenkin amerikkalaisen jalkapallon eli NFL:n pelaajat ovat kritisoineet presidentti Donald Trumpin politiikkaa polvistumalla kansallishymnin aikana.

Hamiltonin on jopa odotettu näyttävän tukensa polvistumalla, ja Mercedes-pomo Toto Wolff heitti lisävettä myllyyn toteamalla torstaina, ettei hän aio estää Hamiltonia mikäli tämä aikoo näin toimia.

Vedonlyöntiyhtiö Betsafe on epäileväisemmällä kannalla. Kerroin polvistumiselle on 2,50, eli mikäli Hamilton polvistuu, veikkaja saisi rahansa takaisin 2,5-kertaisesti. Mikäli britin polvet pysyvät suorassa, kerroin on 1,50.

Austinissa peräti neljä viidestä ajamastaan kisasta voittanut Hamilton voi jopa jo varmistaa mestaruutensa tulevana viikonloppuna, mikäli Vettel epäonnistuu. Jos Hamilton voittaa sunnuntaina eikä Vettel ole viiden parhaan joukossa, mestaruus on sillä selvä.