Entisen Manorin testikuljettajan Maria de Villotan omaiset ovat luopuneet oikeustaistelusta espanjalaisen työnantajaa Manoria kohtaan, kertoo Autosport.

De Villotta joutui vakavaan testionnettomuuteen heinäkuussa 2012. Lentokentällä suoritettu testi sai dramaattisen käänteen, kun väliaikaisvarikolle kurvannut espanjalainen ei huomannut kuorma-auton auki olevaa lastausluukkua, vaan törmäsi siihen vakavin seurauksin. Juuri kuljettajan pään tasolla ollut luukku osui vakavin seurauksin de Villottan päähän aiheuttaen suuria vammoja.

De Villotta menetti muun muassa toisen silmänsä sekä kärsi vakavia kallovaurioita, mutta vakavista vammoista huolimatta hän toipui. Hän menehtyi kuitenkin syksyllä 2013 äkillisesti, ilmeisesti osin onnettomuuden jälkiseurausten vuoksi.

Espanjalaisen omaiset haastoivat F1-testin järjestäneen Manorin oikeuteen. He syyttivät tallia kuorma-auton vaarallisesta sijainnista sekä takaluukun auki jättämisestä.

Nyt Britannian oikeus kertoi eilen molempien osapuolten päässeen kiistassa yhteisymmärrykseen. Sopimuksen yksityiskohtia ei avattu julkisuuteen.

– Se oli traaginen onnettomuus, joka järkytti tiimiä ja kaikkia Mariaa tunteneita. Kaipaamme häntä päivittäin, Manorin tiedotteessa sanotaan.