Valtteri Bottaksen viime kuukaudet formula ykkösissä ovat olleet haastavia. Vaikka Mercedes-kuski on jäänyt tallikaverinsa Lewis Hamiltonin varjoon, uskoo F1-legenda David Coulthard edelleen tähtikuskin potentiaaliin. Suomalaisen täytyy luottaa itseensä.

– Minä koin saman, kun olin Mikan (Häkkinen) kanssa McLarenilla. Olin ihan samassa tilanteessa ja koin vaikeita aikoja. Valtterin täytyy vain paiskia kovasti töitä, selvittää mistä ero tulee ja uskoa, että hän pystyy kuromaan sen umpeen, Coulthard oli sanonut Ilta-Sanomille.

– Valtteri on nopea ja lahjakas kuljettaja. Persoonana hän on hiljaisempi ja varautuneempi, mutta hänen täytyy vain miettiä omaa uraansa ja kaikkea sitä, mikä on tuonut hänet tähän pisteeseen sekä uskoa itseensä.

Kuten sanottua, suomalaistähti on jäänyt Hamiltonin varjoon, vaikka toisaalta hänen taitonsa eivät ole ruostuneet mihinkään. F1-urallaan 13 voittoa ajanut britti neuvoo Bottasta katsomaan eteenpäin haasteista huolimatta.

Coulthardin mukaan Bottaksen kohdalla pitää huomioida, että hän on todella vaikeassa asemassa ollut koko kauden – tallikaveri kun on maailman paras kuski ainakin tällä hetkellä.

– Ymmärrän, että hänellä on ollut hankalaa, mutta silloin pitää vain taistella läpi vaikeuksien. Täytyy muistaa, että hänellä on tallikaverinaan yksi nopeimmista kuljettajista.

Ilta-Sanomien jutun voit kokonaisuudessaan lukea täältä­.