Entinen F1-tallien tekninen johtaja ja nykyisin Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Pat Symonds on ladannut täyslaidallisen Ferrarin viime kisojen toimista. Symondsin mielestä italialaistallin huolimattomuus ja jopa suoranainen välinpitämättömyys on paitsi tuhonnut sen mestaruushaaveet, myös pilannut Kimi Räikkösen erinomaisen mahdollisuuden napata voitto neljän vuoden tauon jälkeen.

Symonds antaa Ferrarille sapiskaa Malesian GP -viikonlopun toimista, jossa tallin molemmat autot joutuivat samanlaisen ongelman kouriin. Sebastian Vettelin menopeliin auto iski aika-ajoissa, kakkosruutuun itsensä ajaneen Räikkösen puolestaan sunnuntain kisassa juuri ennen starttia.

Ongelmien seurauksena Vettel starttasi matkaan joukon perältä, ajaen upeasti neljänneksi. Räikkönen ei puolestaan päässyt matkaan lainkaan. Saksalaiskuljettajan vauhti osoitti selvästi tanssivassa orhissa olleen riittävästi kyytiä taistella jopa kärkisijoista, varsinkin kun paalulle ajaneen Lewis Hamiltonin kisapäivä ei ollut paras mahdollinen.

Symondsin mielestä Ferrarin toiminta Vettelin ongelmien iskiessä vaikutti suoraan myös Räikkösen surkeaan kohtaloon.

– Kun Vetteliin autoon iski vika, myös toinen auto pitäisi tarkistaa välittömästi. Saatan olla väärässä, mutta vaikuttaa siltä, etteivät he toimineet niin Kimin auton kohdalla, Symonds toteaa analyysissään f1fanatic.comin mukaan.

– Voin kuvitella tilanteen tallissa, jossa on ajateltu, ettei tämä ongelma voi iskeä uudelleen, on parempi olla hiljaa tästä asiasta. Sen sijaan heidän olisi pitänyt ajatella, että tarkistus on syytä suorittaa, jotta vika ei ilmaannu enää uudelleen.

Symondsin mielestä Ferrarin tulisi ottaa mallia esimerkiksi lentokoneteollisuudelta, jossa suoritetaan aina varmistuksen varmistus, jottei mitään ongelmia pääse syntymään.

Lisäksi Symonds kehuu Ferrarin vastustajaa Mercedestä omista toimistaan. Mestaruustaiston tiimellyksessä molemmat ovat kiirehtineet teknisiä edistysaskeleitaan, mutta siinä missä Ferrari on tuntunut jumiutuvan ongelmiin, on Mercedes pystynyt reagoimaan ja korjaamaan ne.