Voiton hetkellä valokeila asetetaan osoittamaan lähes poikkeuksetta kuljettajaa, johon upea suoritus henkilöityy. Kaikki kunnia ratinvääntäjälle, mutta voiton mahdollistaneet suoritukset oli mitä todennäköisimmin tehty jo kauan ennen ensimmäistäkään kilpailukierrosta, kaukana tehtaalla hämyisten suunnittelupöytien ja näyttöpäätteiden äärellä.

F1-autot ovat muuttuneet historian saatossa melkoisesti. Kehitys kehittyy, sanotaan, ja formulamaailmassa se pitää totisesti paikkansa. Vuosien saatossa laji on esitellyt enemmän teknisiä innovaatioita kuin yksikään toinen kilpasarja. Monesti autonvalmistajatkin ovat joutuneet ottamaan mallia F1-maailmasta siviiliautoissaan, jotta myös tavallinen Matti Meikäläinen pääsisi nauttimaan kehityksen hedelmistä.

Muutamat yksilöt ovat muuttaneet sarjaa hurjasti. Heidän rohkeat visionsa ja halu olla vastustajiaan aina askeleen edellä saavat monet ihmettelemään, miten ihmismieli voi keksiä moisia asioita. Jonkun täytyy kuitenkin olla edelläkävijä, vaikka sitten hulluuden maineella flirttaillen.

SuomiF1-sivusto listaa kymmenen kaikkien aikojen F1-sunnittelijaa. Heidän autonsa paitsi niittivät menestystä radalla, myös pakottivat muut tallit matkimaan uusia vallankumouksellisia ratkaisuja. Ja se on aina suunnittelijalle merkki erinomaisesti tehdystä työstä.

Tutustu TOP10-listaamme oheisen gallerian kautta! Klikkaa nuolia kuvien reunoilla liikkuaksesi gurujen välillä.