© Kuva: Getty Images

Mercedeksen F1-moottori puhkaisi merkittävän rajapyykin – hakkaa V8 ja V10-moottorit selvästi

Mercedes raportoi saavuttaneensa moottorinsa dynotestissä merkittävän rajapyykin. F1-tallin käyttämä M08 EQ Power+ -voimanlähde on ekologisempi kuin koskaan.

Mercedeksen mittaukset osoittavat uusimman kehitysversion saavuttavan peräti 50 prosentin hyötysuhteen lämpöenergian takaisinkeruussa. Kyseinen ”puolenvälin krouvin” ylitys tekee siitä hyötysuhteeltaan parhaimman kilpa-ajossa käytetyn voimanlähteen koskaan.

Mercedes on ollut nykyisten V6-hybrdimoottoreiden edelläkävijä. Merkin vuonna 2014 esittelemä malli oli kilpailijoitaan runsaasti edellä, mutta tuohon verrattuna hyötysuhdetta on saatu tähän päivään mennessä nostettua kuusi prosenttia ja hevosvoimia lisättyä peräti 107 hevosvoimaa.

Nykyisten moottoreiden taloudellisuus tulee hyvin selville edellisiin moottoreihin verrattuna. V8-moottorit saavuttivat parhaimmillaankin hyötylukeman 29 prosenttia, ja V10-moottorit jäivät jopa tästä kauaksi. Nykymoottoreista irtoaa yhtä paljon hevosvoimia kuin vuonna 2005 käytetyistä V10-moottoreista, mutta ne kuluttavat lähes kaksi kertaa vähemmän polttoainetta maksimitehoja irtiotettaessa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!