M-Sportin Fordilla ajava virolainen Ott Tänak voitti Saksan rallin ja nousi samalla taistelemaan jopa maailmanmestaruudesta.

Tallikaveri Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa 177 pisteellä, nyt keskeyttäneellä Hyundain Thierry Neuvillella on 160 ja Tänakilla 144 pistettä. Jari-Matti Latvala on neljäntenä 123 pisteellä, mutta jäljellä on enää kolme osakilpailua.

Tänakille voitto oli kauden toinen.

– Mitä tässä voisi sanoa? Ralli oli todella hankala ja konstikas. Moni muukin oli suosikki voittajaksi, mutta me teimme täällä kaiken oikein. Olemme voittaneet nyt asfaltillakin ja tiedämme, että pystymme siihen soralla. Ei ole mitään syytä olla lähtemättä voittamaan joka kilpailua tästedes, Tänak sanoi M-Sportin tiedotteessa.

– Etenkin perjantai sujui aivan loistavasti, pystyimme ajamaan todella siististi. Teimme rohkeita, mutta oikeita rengasvalintoja. Sen jälkeen kontrolloimme vain tilannetta. Kolme kilpailua jäljellä, joten olemme ilman muuta valmiit taistelemaan mestaruudesta. Jos haluaa tehdä sen, on jatkettava voittamista. Ja sen me todellakin aiomme tehdä, Tänak sanoi.

Sebastien Ogier oli jo seitsemännen kerran podiumilla kauden aikana, siksi hän MM-sarjaa johtaakin.

– Tämä oli hyvä viikonloppu MM-taistelua ajatellen. Olisin toki halunnut taistella voitosta, mutta kokonaisuutena tulos oli erittäin tyydyttävä. Kun Thierry Neuville keskeytti, emme halunneet ottaa tarpeettomia riskejä. Nyt on hetki taukoa kisoista, pitää ladata akkuja kolmeen viimeiseen kilpailuun, Ogier sanoi.