Fernando Alonso punnitsee kauden 2018 vaihtoehtojaan kesätauon aikana. Espanjalaisen tulevaisuus on hämärän peitossa, kun McLaren-Honda on epäonnistunut täysin voittaja-auton kehittämisessä. Alonso palasi McLarenille kaudeksi 2015, mutta on sen jälkeen yltänyt parhaimmillaan viidenneksi.

Ikävä kyllä Hondan luotettavuus on vain heikentynyt tämän kauden aikana, vaikka viime kaudella pieniä kehityksen merkkejä oli ilmassa. Alonso on selviytynyt tällä kaudella ruutulipulle vain kolmesti.

– Aion pohtia tulevaisuuttani tauon aikana. Se on aivan varma, Alonso sanoo.

– Kuten olen aiemmin sanonut, syyskuu on minulle takaraja tietää mitä teen ensi vuonna. Haluan tietysti voittaa, ja minusta tuntuu, että ajan nyt paremmin kuin koskaan. Toivottavasti kaikki osuu siis nappiin, ja löydän kaikkia palvelevan ratkaisun.

Alonso sanoo siis haluavansa voittaja-auton alle ensi kaudelle, mutta Ferrari ja Mercedes ovat jo sanoneet, etteivät miehen palvelukset kiinnosta. Ellei ihmeitä tapahdu, myös McLaren jatkaa ensi kaudella Hondan voimanlähteillä. Alonson vaatimus voi siis osoittautua mahdottomaksi.