MotoGP:ssä kausilla 2006 ja 2007 muutamassa kisassa mukana ollut brittiläinen moottoreihin erikoistunut yritys Ilmor haaveilee paluusta Formula 1:een. Ilmor vetäytyi MotoGP:stä vain parin kilpailun jälkeen rahoitusvaikeuksien takia.

Nykyisen Ilmorin edeltäjä valmisti moottoreita myös Formula 1:ssä 1990-luvulla. Se valmisti muun muassa Mercedeksen moottorit McLarenille. Mercedes-Benz osti lopulta Ilmorin kokonaan itselleen, mutta sen perustajat perustivat uuden Ilmorin vuonna 2005.

Nyt uusi Ilmor haaveilee paluusta Formula 1:een. Yhtiön perustaja Mario Illien on ollut mukana FIA:n kokouksissa koskien tulevaa moottoriformaattia. Hänen mukaansa Formula 1:n johdossa on halua tuoda sarjaan mukaan itsenäisiä valmistajia.

– Selvästikin siellä on halua saada mukaan itsenäisiä valmistajia, Illien sanoi Autosportille.

– Se on yksi syy, miksi olen mukana niissä kokouksissa, hän jatkoi.

Illien kuitenkin kiistää sen, että Ilmor alkaisi valmistaa moottoreita omalla nimellään. Hänen mukaansa rahoittajan ei tarvitse olla kuitenkaan moottorivalmistaja.

– Jonkun on hoidettava kehityskustannukset. Luultavasti siihen tarvitsee valmistajan tukijaksi, mutta jos katsoo Red Bullia, heillä TAG sponsorina, joten sen ei ole pakko olla autovalmistaja, se voi olla kuka vain.

Illien kuitenkin muistuttaa, että kustannusten on tultava alaspäin, jotta sarjaan liittyminen olisi uusille yrityksille mahdollista.

– Se on välttämättömyys, jotta itsenäisillä olisi mahdollisuus. Ei ole kyse vain alkuhinnasta, vaan myös kehityskustannuksista.