Moottorivalmistaja Cosworth valmistelee paluuta F-ykkösiin. Autosportin mukaan se olisi tulossa mukaan 2021, kun uudet moottorisäännöt tulevat voimaan.

Cosworthin moottoreilla on voitettu 176 GP-kilpailua, viimeksi sen voimanlähde hönki Marussian konepellin alla 2013.

Asialle ei ole vielä virallista leimaa, mutta Cosworthille sopii erinomaisesti suunnitelma, jonka mukaan uusi moottori tulisi olemaan yksinkertaisempi ja edullisempi V6 tuplaturbo kuin mitä nykymoottorit ovat.

Cosworthin toimitusjohtaja Hal Reisiger kertoo, että opstimistiset tiedot tulevasta moottoriratkaisusta sekä keskustelut eri tiimien kanssa ovat saaneet hänet jo sitouttamaan resursseja F1-projektiin.

– Olemme saaneet tiimeiltä tukea paluuaikeillemme, joidenkin kanssa olemme keskustelleet enemmänkin. Se antaa meille jo nyt mahdollisuuden sitoutua ja aloittaa projektin eteenpäin vieminen, Reisiger sanoo.

– Mitä enemmän tiimejä sitoutuu pitkäaikaisesti mukaan, sen parempi. Meillä on jo muutamia suullisia sopimuksia nykyisten ja tulevien tiimien kanssa moottoriyhteistyöstä.

Cosworth on sitoutunut myös olemaan mukana F1:n työryhmässä, joka suunnittelee uusia tulevia moottorisääntöjä.

– Me haluamme suurimman muutoksen lämpöenergiaa keräävään turbon järjestelmään (MGU-H), joka on aiheuttanut paljon ongelmia. Se on lisäksi kaikkein kallein ja rakennusvaiheessa aikaa vievin osa nykymoottorissa. Jos F1 halua uusia moottoritoimittajia 2021, juuri tuo asia on saatava muuttumaan, Reisiger paaluttaa.