Lewis Hamilton ei tehnyt tahallista jarrutusta FIA:n mukaan – Sebastian Vetteliä uhkaa kilpailukielto

© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel syytti eilisen Bakun GP:n jälkeen Lewis Hamiltonia tahallisesta jarruttelusta turva-auton takana. FIA:n tutkinnat kuitenkin osoittavat, että Hamilton ei tehnyt mitään väärää tilanteessa. Eli hän ei tarkoituksellisesti jarruttanut Vettelin edessä.

Hamilton kertoi myös heti kisan jälkeen, ettei hän jarruttanut tahallisesti tilanteessa.

– En todellakaan testannut häntä jarruilla. Minä vain kontrolloin vauhtia turva-auton takana. Aivan kuin muissakin uusintalähdöissä, minä hidastin samassa paikassa, kun tullaan mutkaan viisitoista. Sillä hetkellä, on minun tehtäväni kontrolloida vauhtia ja sitten tunsin jonkin osuvan minuun takaapäin, Hamilton sanoi kisan jälkeen.

– Se ei ollut kuitenkaan ongelma minulle. Kaikki näkivät, mitä sen jälkeen tapahtui, hän jatkoi.

Vettel ajoi Hamiltonin perään turva-auton takana. Saksalainen kimpaantui tästä valtavasti ja hyökkäsi samantien Mercedes-kuskin rinnalle huitomaan kädellään. Vettel päätti huitomiset käsittämättömään temppuun. Hän taklasi brittikuskin autoa tarkoituksellisesti. Voit katsoa kuvat tilanteesta täältä.

Vettel sai tapauksesta kymmenen sekunnin aikarangaistuksen kärsittäväksi varikolla. Temppu maksoi loppujen lopuksi Vettelille voiton. Hän sai tilanteesta myös kolme rangaistuspistettä.

Hänellä on nyt kasassaan yhdeksän rangaistuspistettä viimeiseltä kahdeltatoista kuukaudelta. Mikäli saksalainen törttöilee vielä ennen ensi kuussa ajettavaa Silverstonen GP:tä, hän saa kilpailukiellon pisteiden kertymisestä. Silverstoneen Vettelin rangaistuspisteet laskevat takaisin kuuteen.

Lähde: The Checkered Flag