Mark Gallagher, joka johti Cosworthin F1-projektia, kun moottorinvalmistaja oli viimeksi F1:ssä 2010, on sitä mieltä, että F1:n on tulevaisuudessa valittava itsenäisten moottorivalmistajien tie.

Nykysäännöillä mennään kauteen 2020 asti. Gallagher uskoo, että sen jälkeen lajin on valittava uusi tie, ja sallittava itsenäiset moottoritoimittajat, hän pitää sitä tallien etuna.

– Olen katsellut McLarenin vaikeuksia, samoin Red Bullin. Miksi heidän täytyy kärsiä, kun he voisivat valita itsenäisen moottorintoimittajan? Heidän budjeteillaan olisi täysin mahdollista aloittaa jopa oma moottoriprojekti, Gallagher sanoo Sky Sportsille.

– Red Bull on nyt vaikeuksissa juuri siksi, ettei heillä ole omaa moottoria. Renaultilla on toki vahva moottori heille, mutta heillä on oma tiiminsä mukana MM-sarjassa. On selvää, että pääfokus on omassa tekemisessä, ei asiakkaiden.

– Red Bull Racingin kaltaisen tallin ei pitäisi joutua soittamaan kakkosviulua. Toivon todella, että heille annetaan tulevaisuudessa mahdollisuus valita vapaasti oma moottorintoimittajansa.

Gallagher pitää myös McLarenin painia surkean Hondan kanssa valitettavana.

– Ollaan rehellisiä. Kyse on rahasta. Hondan raha on tärkeää McLarenille. Samanlaisia rahoja he eivät tietenkään saa itsenäiseltä moottorinvalmistajalta. Mutta heidän pitäisi katsoa peiliin ja ymmärtää, että heikolla moottorilla he eivät saa MM-pisteitä, eivätkä siten palkintorahojakaan. Onko se todellakin kaiken tuon arvoista?