WRC haluaisi nostaa MM-rallien määrän nykyisestä 13 rallista 16:een. Tiimit kuitenkin pelkäävät, että kustannukset nousisivat liiaksi.

WRC:n promoottori Olivier Ciesla esitteli hiljattain 16 MM-rallin vision. Hänen mielestään hyöty olisi suurempi kuin haitta. Tiimit eivät kuitenkaan haluaisi enempää kuin 14 rallia kauteen.

– Olemme yrittäneet ennenkin 16 rallin kautta. Se toimi ihan hyvin, joten onhan se mahdollista. Mutta se oli kymmenen vuotta sitten, jolloin tiimeillä oli paljon enemmän rahaa käytössään kuin nyt, sanoo Hyundain tiimimanageri Alain Penasse Motorsport.comille.

– 14 rallia olisi optimi ensi kaudelle, mielestäni Uusi-Seelanti olisi ainoa hyvä lisä kalenteriin. Heillä on jo kokemusta WRC-kilpailujen järjestämisestä erittäin hyvin. Okei, se on pieni markkina-alue, mutta kuljettajat pitävät kilpailusta todella paljon ja maan mahtavat maisemat näyttävät upeilta televisiolähetyksissä.

WRC on kuitenkin kaavailemassa uusiksi kilpailuiksi Kroatiaa ja Turkkia. Myös Kanadan talvirallia on väläytelty.

– Me kaikki tiedämme, kuinka epävakaa Turkin poliittinen tilanne on. En tiedä, mistä tuo Kroatia on tullut? Promoottorit kertoivat meille, että he haluavat kilpailun Euroopan ulkopuolelle, joten Turkki ja Kroatia sotivat sitä ideaa vastaan, Penasse sanoo.

– Kroatiasta en tiedä paljon, mutta kun Juho Hänninen ajoi siellä rallia, yhdellä pätkällä kolme autoa ajoi yhtäkkiä häntä vastaan.

M-Sportin Malcolm Wilson haluaisi säilyttää kalenterissa vain 13 kilpailua, mutta myöntää, että hänen toiveensa on itsekäs.

– Tämä ihan vain taloudellisen tilanteemme vuoksi. Rallin määrän lisääminen ei siksi istu meidän pirtaamme. Tilanne voi muuttua, jos Ford päättäisi tulla tehdastallina mukaan tai jos saisimme isoja sponsoreita. Silloin olisin innoissani uusista mahdollisista kilpailuista, Wilson sanoo.