Markku Alénilla on edelleen ennätys hallussaan Portugalin rallin voittojen määrässä. Suomalaislegenda voitti Portugalissa peräti viisi kertaa.

Volkswagenilla viime vuodet lajia dominoinut Sebastien Ogier on voittanut neljästi, joten hänellä on mahdollisuus saavuttaa Alén tänään alkavassa rallissa. Nyt hän ajaa M-Sportin Fordilla.

– Pidän vain tästä rallista todella paljon, joka vuosi sitä oikein odottaa, että pääsee tänne ajamaan. Meillä on kartturi Julien Ingrassian kanssa täältä niin paljon upeita muistoja, Ogier sanoo WRC.comille.

– Otimme täällä uramme ensimmäisen voiton, mikä on todella erityinen muisto.

Kautta on nyt takana viisi kilpailua, ralleissa on ollut alkukaudella jo neljä eri voittajaa. Ogier voitti avauskilpailun Monte Carlossa. Hän myöntää, ettei voittaminen ole enää helppoa.

– Meidän on vedettävä täälläkin aivan limitillä voittaaksemme. Joudumme jälleen tienavaajiksi perjantaina, mikä hankaloittaa tehtävää jonkin verran. Silti ainoa tavoitteemme on kasvattaa täällä MM-johtoamme.

Ogier johtaa MM-sarjaa. Toyotan Jari-Matti Latvala on perässä 16 pistettä ja kaksi edellistä kilpailua voittanut Hyundain Thierry Neuville 18.