Hockenheimin radan johtaja Georg Seiler myöntää, että Saksan GP:n kohtalo ensi kauden jälkeen on vaakalaudalla.

Saksan GP ei ole kalenterissa tällä kaudella, mutta 2018 ajetaan GP Hockenheimissa. Toinen potentiaalinen GP-rata Nürburgring on taloudellisissa vaikeuksissa.

– Emme tule ensi kauden jälkeen missään tapauksessa tekemään uutta sopimusta, jos se sisältää taloudellisen riskin meille, Seiler sanoo uutistoimisto DPA:lle.

Nykyinen Bernie Ecclestonen junailema sopimus ei ole Seilerin mielestä heille reilu.

– Taloudellisesti tulemme ottamaan myös ensi vuoden kilpailusta takkiin, meidän on vain hyväksyttävä se. F1-kisojen järjestäminen on tullut meille kalliiksi ja vaarantaa toimintamme. Emme saa omalta alueeltamme tai valtiolta mitään tukea toisin kuin lähes kaikki muut radat, missä GP-kilpailuja ajetaan.

Seiler näkee Saksan GP:n tulevaisuuden synkäksi.

– Tilanne on selvä. Emme voi jatkaa näillä samoilla ehdoilla ensi kauden jälkeen, tuskin Nürburgringkään. Jos asioita ei saada muutettua, F1:n tulevaisuus Saksassa on varmasti vaarassa.

– Meille olisi nollatuloskin ihan hyväksyttävä ratkaisu. Mutta jos sellaiseen sopimukseen ei päästä, ja Saksan GP katoaa, olkoon sitten niin. Mutta tietysti toivon ja uskon, että F1:n uudet omistajat haluavat säilyttää Saksan GP:n kalenterissa. Saksa on kuitenkin F1:lle erittäin tärkeä markkina-alue riippumatta siitä, millä radalla ajetaan, Seiler sanoo.