Red Bullin omistaja Dietrich Mateschitz ei aio painaa paniikkinappulaa, vaikka tiimi onkin pudonnut pahasti Ferrarin ja Mercedeksen kelkasta.

Vaikka Red Bull toi uuden korin ja paljon muutakin uutta Espanjaan, ero kärkikaksikkoon oli yhä valtava.

– Meillä on paljon kiinniotettavaa, erityisesti moottorintoimittajallamme Renaultilla, jonka päivitetty moottoriyksikkö viivästyy. Meidän on nyt pakko olla kärsivällisiä, Mateschitz sanoo Salzburger Nachrichtenille.

Hankalauudet ovat johtaneet siihen, että sekä Max Verstappenin että Daniel Ricciardon on huhuttu lähtevän ensi kaudeksi Ferrarille. Mateschitz tyrmää mahdollisuuden.

– Sopimuksemme heidän kanssaan ovat vedenpitäviä. Ja eivät he voi mennä mihinkään, ei Mercedeksellä ja Ferrarilla ole tilaa ensi kaudella, Red Bullin omistaja laukoo.

Mateschitzilta kysyttiin myös mielipidettä uusista F1-omistajista Liberty Mediasta.

– He ovat innokkaita keksimään kaikkea uutta. Ja he haluavat ilmiselvästi tehdä asioita, joista suuri yleisö pitää. Meidän on annettava heille aikaa, mutta mielestäni suunta on ihan oikea. Me toivoisimme, että uusia itsenäisiä moottorintoimittajia hyväksyttäisiin mukaan, se tasoittaisi tilannetta. Mutta se on pitkän tähtäimen toive, joka ei toteudu ainakaan ennen vuotta 2020.