Denver Post -lehden kolumnisti Terry Frei sai potkut twiitattuaan Indy500-voittaja Takuma Satoon viitaten arkaluontoisesta asiasta, jolla ei ollut mitään tekemistä moottoriurheilun kanssa.

Frei twiittasi kokevansa olonsa todella epämukavaksi, kun japanilaiskuljettaja voittaa Indy500-kilpailun Yhdysvalloissa samana viikonloppuna, kun siellä vietetään Memorial Day.

Memorial Day on Yhdysvaltain asevoimien palveluksessa kaatuneiden muistopäivä. Toisessa maailmansodassa Japani hyökkäsi Yhdysvaltain tukikohtaan Pearl Harboriin, taistelussa kuoli yli 2000 yhdysvaltalaissotilasta.

Denver Postin kustantaja Mac Tully ja päätoimittaja Lee Ann Colacioppi eivät tätä sulattaneet.

– Haluamme pyytää anteeksi täysin epäkunnioittava twiittiä, jonka yksi toimittajamme julkaisi. Emme voi millään hyväksyä tuollaista. Frei ei ole enää tämän lehden palveluksessa. Twiitti ei edestanut meidän edustamiamme arvoja, toivottavasti voitte hyväksyä anteeksipyyntömme, lehti tiedotti Motorsport.comin mukaan.

Andretti Autosport Hondan Takuma Satosta tuli ensimmäinen japanilaisvoittaja Indy500:ssä sen 101-vuotisen historian aikana.

– Ei mitään henkilökohtaista, mutta tunne oloni todella epämukavaksi, kun japanilainen kuljettaja voittaa Indianapolis 500 -kilpailun samalla, kun meillä vietetään Memorial Day -viikonloppua, kuului Frein twiitti kokonaisuudessaan.

Twiitti aiheutti ison myrskyn sosiaalisessa medissa. Frei poisti sen ja julkaisi anteeksipyynnön, mutta se oli jo myöhäistä.