Sauberin tallipäällikkö Monisha Kaltenborn ylistää tiiminsä strategiaa, joka toi Pascal Wehrleinille upean kahdeksannen sijan Espanjan GP:ssä viime viikonloppuna.

Pisteet olivat Sauberille kauden ensimmäiset. Wehrlein lähti kilpailuun ruudusta 15, mutta nousi kahdeksanneksi aggressiivisella yhden varikkopysähdyksen taktiikalla. Kaltenborn ylisti Ruth Buscomben johtaman strategiaryhmän työtä.

– Meillä oli aivan superstrategia, meillä on huippustrategi. Tässä tiimissä on ihan huipputyttöjä, Kaltenborn ylistää Racerilla.

– Tiesimme, että taktiikka oli riskialtis. Kaikkien oli oltava siinä täysillä mukana, varsinkin kuljettajien. Molemmat kuljettajat ajoivat hienosti, ja jos Marcus Ericssonille ei olisi tullut ongelmia, molemmat olisivat saattaneet olla pisteillä.

Kaltenbornilta kysyttiin, palkkasivatko he entisen Ferrarin työntekijän Buscomben juuri riskitaktiikoiden laatimisen vuoksi, koska auto ei ole kovin hyvä.

– Ei, palkkasimme hänet, koska hän on erinomainen insinööri. Ei riskejä tarvitse aina ottaa ollakseen hyvä. Pitää tehdä oikeita valintoja, kuului niihin sitten riski tai ei. Nyt Ruth sai meidät vakuutettua, että tämä olisi oikea valinta, Kaltenborn selvittää.