Citroenin kausi rallin MM-sarjassa on alkanut ohdakkeisesti. Ranskalaistallia pidettiin ennen kauden alkua jopa mestarisuosikkina, mutta mitä vielä. Ykköstykki Kriss Meekellä on yksi voitto ja neljä keskeytystä, Craig Breenillä neljä viitossija ja yksi keskeytys. Stephane Lefebvre on ajanut kaksi kilpailua, hän oli Korsikalla seitsemäs ja Portugalissa kahdeksas.

Volkswagenilla ajanut Andreas Mikkelsen tulee nyt Citroenin tiedotteen mukaan Lefebvren tilalle – ainakin yhden kilpailun ajaksi. Hän oli viime kaudella MM-sarjan kolmas, muttei saanut ajopaikkaa tälle kaudelle. Hän on joutunut ajamaan Skodalla WRC2-luokkaa, ja on tehnyt siellä ylivoimaista jälkeä.

Mikkelsenin sopimus on vain yhden kilpailun mittainen, mutta jos hän ajaa hyvin, voi tilanne muuttua. Norjalainen ajaa seuraavan rallin Sardiniassa reilun kahden viikon päästä. Citroen järjestää hänelle yhden testipäivän ennen kilpailua.

– Kuuden kilpailun jälkeen tuloksemme ovat olleet odotettua huonompia. Mikkelsen on etsinyt aktiivisesti koko ajan ajopaikkaa WRC:ssä. Olemme päässeet sopimukseen hänen kanssaan Sardinian rallista ja tämä on meille hieno tilaisuus. Hänellä on aikaisempaa kokemusta Sardiniasta, mikä on tärkeää, sanoi tallipäällikkö Yves Matton.

– Haluamme nähdä, kuinka hyvin hän suoriutuu, mutta mitään tulostavoitetta emme hänelle aseta. Kiitos FIA:lle ja Skodalle, jotka tekivät tämän mahdolliseksi.

– On julkisen salaisuus, että olen etsinyt paikkaa WRC-tiimissä koko viime kauden päättymisen jälkeen. Olen todella tyytyväinen päästessäni ajamaan Citroenilla. Autossa on todella paljon potentiaalia, enkä malta odottaa, että pääsen ajamaan taas WRC-autoa. Valmistautumisaika jää aika lyhyeksi, mutta pääasia on, että olen jälleen ajamassa korkeimmalla tasolla vahvassa tiimissä, Mikkelsen sanoo.