Haas vaihtoi täksi kaudeksi kuljettajaa, kun Esteban Gutierrez teki tilaa tanskalaiselle Kevin Magnussenille. Haasin tallipäällikkö Günther Steiner avasi päätöksen taustoja.

– Se oli todella yksinkertaista, halusimme parantaa. Esteban ei hankkinut yhtäkään pistettä viime kaudella ja se oli myös meille tärkeää nähdä, oliko syy kuljettajassa vai meissä.

– Tässä sarjassa ei ole montaa Kevinin tasoista kuljettajaa ja tunsimme hänet jo entuudestaan juteltuamme hänen kanssaan jo vuosi sitten. Keskustelimme uudestaan, eikä kestänyt pitkään, että pääsimme yhteisymmärrykseen, Steiner kertoo F1:n virallisilla nettisivuilla.

Haasilla ajavat nyt siis Magnussen sekä Romain Grosjean. Molemmilla on ollut värikäs F1-ura, johon on mahtunut tallivaihtoja, törmäyksiä ja vaikka mitä.

– Olen samaa mieltä, että heillä on ollut menneisyydessä vaikeuksia, mutta vaikeudet tekevät sinusta paremman, ja molemmat ovat yhä F1:ssä. Mutta ollakseni rehellinen, emme koskaan oikeastaan tutkineet, miksi he ovat joutuneet vaihtamaan talleja. Otimme heidät yksilöinä, jotka sopivat meidän mentaliteettiin silloin kun he olivat vapaina ja me halusimme heidät, Steiner sanoo.

Steinerin mukaan Grosjean ja Magnussen sopivat hyvin Haas-talliin.

– Mielestäni he sopivat meille melko hyvin. Ehkä me olemme myös hieman ongelmissa. On sellainen amerikkalainen sanonta: ”Mikä saa sinut kärsimään, tekee sinusta kovemman, Steiner naurahtaa.