F1-kuljettajien ajajayhdistyksen GPDA:n puheenjohtaja Alex Wurzin mielestä formula ykkösten tulisi miettiä parempia keinoja osoittaa uusien autojen ajamisen haastavuus. Wurz nostaa esille mahdollisuuden muuttaa nykyisiä autossa olevia TV-kameroita paremmin tunnelmaa välittäväksi.

Wurz kertoo Autosportille saaneensa itse show’n päätähdiltä, kuljettajilta, pääosin vain myönteistä palautetta uusista autoista. Itävaltalaisen mielestä nyt olisikin tärkeää saada myös suuri yleisö vakuuttumaan uusien autojen ominaisuuksista.

– TV-kuvista pitää välittyä, että nykyiset autot ovat aiempia nopeampia ja vaikeammin ajettavia. Sellaisia merkkejä on jo ilmassa, sillä nykyinen kamera tärisee ajon aikana, Wurz toteaa.

Hän vaatii sarjan uusilta omistajilta rohkeutta muuttaa tuttua televisiointitapaa.

-Mielestäni autossa olevia kameroita ja niiden käyttöä tulisi uudistaa siten, että nopeus välittyy kotisohville saakka. Nykyiset kuvakulmat ja lyhyet otannat TV-kuvisssa eivät kerro totuutta.