Sauberin perustaja Peter Sauber myöntää, että hänen tiiminsä tulee olemaan tällä kaudella koko joukon viimeinen.

Sauber ei ole viime aikoina ollut kovin paljon julkisuudessa, mutta nyt hän astuu esiin.

– Tällä kaudella on kymmenen tiimiä mukana. Ja fakta on, että me olemme numero 10, Peter Sauber sanoo Blickille.

Tosin tämäkin on hyvä siihen nähden, että 1993 aloittanut tiimi oli lähellä konkurssia viime vuonna. Uudet ostajat löytyivät, ja tiimi pelastui. Kaupan myötä Peter Sauber jäi eläkkeelle ja hän sanoo, että hän ei omista enää edes ruuvimeisseliä Hinwillin tehtailta.

Sauber myöntää, että viime kausi oli hänelle todella raskas, hän ei aio edes katsoa kauden avauskilpailua TV:stä.

– Tarvitsin aikaa käsitellä sitä, että jouduin jättämään perustamani tiimin. Se ei ollut helppoa, minulla on ollut unettomia öitä. Koko vuosi oli todellista nuoralla tanssia ja romahdus oli todella lähellä. Minulle se oli äärimmäisen stressaava kokemus ja tilanne.

Huhujen mukaan Sauber ja tallipäällikkö Monisha Kaltenborn ottivat rajusti yhteen viime kauden vaikeina aikoina.

– Oli meillä pientä otatusta. Mutta emme ole enää juuri yhteydessä. Jonkin verran pidän yhteyttä muutaman työntekijän kanssa, mutta en juuri enää käy tehtaalla, Sauber myöntää.

– Uudet omistajat halusivat pitää Sauberin nimen, he pitivät sitä tärkeänä. Ja minähän tallin perustin. Mutta kaiken kaikkiaan teimme pesäeron, ja mielestäni se oli paras ratkaisu. Minulla ei ole enää mitään tekemistä tiimin kanssa.

– Sauber on tällä kaudella viimeinen, mutta toivon, että parin vuoden sisällä tapahtuu käänne parempaan. Ehkä Sauber pystyy ohittamaan yhden tai kaksi tiimiä. F1 ei ole laji, jossa tapahtuu ihmeitä, Peter Sauber synkistelee.