Ruotsalainen Stefan Johansson ajoi omalla F1-urallaan 103 GP-viikonloppua. Ferrarilla ja McLarenillakin paahtanut Johansson otti urallaan 12 podium-paikkaa, muttei yhtään voittoa.

Johansson kirjoittaa kolumneja NBC Sportsille. Tuoreimmassa hän ottaa kantaa F1:n mullistuksiin.

– Kun kuulin Bernie Ecclestonen syrjäyttämisestä, tuli omituinen olo. Hän on ollut kuin isoisä koko lajille ja meille kaikille. Muutos on iso juttu. Mielestäni Liberty Median olisi ollut järkevämpää pitää Ecclestone tiiviimmin mukana vielä pari vuotta ja käyttää hänen asiantuntemustaan, Johansson kirjoittaa.

– On aina helppo tunnistaa olemassa olevat ongelmat, mutta niiden korjaaminen on ihan eri asia. En epäile Liberty Median ihmisiä, he ovat menestyneet omalla alallaan fantastisesti. Ja he ovat jo nyt ympäröineet itsensä fiksuilla ihmisillä, joilla on näkemystä tehdä oikeita päätöksiä.

Johanssonin mukaan F1 on nyt tienhaarassa.

– Jos nyt tehdään parikin uutta isoa virhettä, lajista tulee epäkiinnostava ja yhdentekevä faneille. Tiimithän alkavat olla jo yksi toisensa jälkeen talousvaikeuksissa, Johansson kirjoittaa.

Johanssonin mielestä uudet omistajat saattavat vielä yllättyä, kun he alkavat tehdä konkreettista yhteistyötä tiimien kanssa.

– Kun Eddie Jordan palasi 1980-luvulla F1-hommiin, Ron Dennis kommentoi osuvasti: ”Tervetuloa Piraija Klubiin”. Mikään ei ole noista ajoista muuttunut, joten heidän on todella syytä varautua tuollaiseen.