Kansainvälisen autoliiton FIA:n entinen puheenjohtaja Max Mosley komppaa puheita, joiden mukaan F1-sarjan legendaarisimman Ferrarin erityiskohtelusta tulonjaon suhteen tulisi luopua.

Sarjan perustamisvuodesta asti mukana pysynyt italialaistalli kuittaa pelkästä mukanaolosta noin sata miljoonaa dollaria kausittain. Talli tienaa nykyisistä talleista ylivoimaisesti, vaikka talleille jaetaan rahaa lisäksi myös menestyksen mukaan. Ferrari sai esimerkiksi pelkistä bonuksista viime vuonna enemmän tuloja kuin sarjan häntäpäähän jääneet Manor ja Sauber palkintorahoistaan.

Ferrarin etu on peruja Bernie Ecclestonen kanssa neuvotellusta sopimuksesta. Nyt kun F1-sarjan yksinvaltias on syrjäytetty, ovat puheet tulojen tasa-arvoistamisesta saaneet tuulta purjeisiinsa. Tiukan talouskurin miehenä tunnettu Mosley kannattaa ajatusta riistää Ferrarin etu.

– Jos minulla olisi valta, ampuisin tämän epäreiluuden alas välittömästi. Ferrari saa joka tapauksessa maineensa vuoksi enemmän sponsorirahaa kuin muut tallit, Mosley toteaa planetf1.comin mukaan.

– Ongelma on se, että kun tallilla on enemmän resursseja, saa se suunnatonta hyötyä muihin nähden. Silloin kyse ei ole enää siitä, kenellä on paras auto tai parhaat kuljettajat, vaan kenellä on eniten muskeleita tehdä eniten kehitystyötä.

Mosley nostaa esille kulukaton, jota hän puuhasi sarjaan jo oman puheenjohtajakautensa aikana.

– Niin kauan kun mukana on talleja, joilla on mahdollisuus panostaa sarjaan enemmän kuin muilla, ei se tule kuitenkaan onnistumaan, Mosley myöntää.