McLarenin operatiivisten asioiden päällikkö Jonathan Neale vaatii brittitallia nostamaan tasoaan tulevalla kaudella merkittävästi aiemmista kausista. Nealen mukaan tallin täytyy nousta neljän parhaimman joukkoon vuoden päätteeksi.

Viime vuonna McLaren oli kuudes, ensimmäisen Honda-vuoden tuottaessa puolestaan katastrofaalisen yhdeksännen sijan. Tallin vire oli nousujohteinen, mutta kärkitallit olivat loppukaudestakin edelleen selvästi Wokingin autoja nopeampia.

Uudistuneet säännöt, Hondan keräämä kokemus ja voimanlähteeseen tehdyt parannukset sekä moottorin kehitystyön rajoittamisen poistaminen mahdollistavat Nealen mukaan McLarenin hurjat tavoitteet. Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne saavat siis pistää radalla parastaan tulevalla kaudella.

– Rima pitää aina asettaa korkealle, mutta olisin pettynyt, mikäli emme olisi kauden päätteeksi neljän parhaan joukossa. Se on hyvin pragmaattinen tavoite, mutta tässä lajissa ei pärjää muuten, Neale toteaa motorsport.comille.

McLarenilla halutaan päättää vuodesta 2012 jatkunut voitoton aikakausi mahdollisimman pian.

– Meillä on kasassa kilpailukykyinen tiimi sekä kaksi voittoon pystyvää kuljettajaa. Nyt sekä meidän että Hondan täytyy pistää kaikki peliin, jotta voimme tarjota kuljettajillemme mahdollisuudet ykkössijoihin.