Amerikan Yhdysvaltojen tuore presidentti Donald Trump on ottanut ainakin aktiivisen roolin virassaan, ainakin hänen Twitter-tilinsä mukaan. USA:n historian 45. presidentti on tavannut myös suurvallan autoteollisuuden johtajistoa.

Korporaatiokytkösten johdosta amerikkalaisen suurmerkin Chryslerinkin suunta johtaa tosiasiassa poispäin alkuperäisestä kotimaastaan. Takavuosina talousongelmiin joutunut automerkki pelastettiin Fiatin toimesta, joten Chrysler on siis tätä nykyä Ferrarin sisaryhtiö.

Trumpin kutsuessa amerikkalaisten autojättien johtajiston paikalle Valkoiseen taloon edusti Chrysleriä siis Sergio Marchionne, formulafaneille tuttu mies F1-sarjan legendaarisimman tallin ylimpänä johtajana.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
Great meeting with automobile industry leaders at the @WhiteHouse this morning. Together, we will #MAGA!