Viikonloppuna ajetun legendaarisen Daytonan 24 tunnin ajon loppuratkaisu puhuttaa edelleen. Kilpailun voittoon lopulta ajanut Ricky Taylor saavutti kärkipaikkansa kyseenalaisin keinoin, eikä kärsivänä osapuolena ollut Filipe Albuquerque ole jättänyt asiaa huomiotta.

Taylor nousi kestävyyskisan kärkeen vain vajat kymmenen minuuttia ennen loppua, kun hän ja Albuquerque kolaroivat. Tapahtuman seurauksena kärjessä aiemmin ajanut portugalilainen tipahti neljän sekunnin päähän toiseksi, eikä hänen onnistunut nousta enää takaisin kärkeen.

Tuomaristo ei nähnyt kolarissa rangaistuksenaihetta, mutta Albuquerque on lytännyt kollegansa rajuin sanankääntein.

– Se oli hyvä taisto siihen saakka, kunnes kolaroimme. Minut pyöräytettiin ympäri, eikä tuomaristo nähnyt tilanteessa mitään väärää, ja sitä on turha muuttaa enää, Albuquerque analysoi Autosportille.

Taylorin olisi kuitenkin pitänyt Albuquerquen mielestä jäädä odottamaan kolaroin toista osapuolta kontaktin jälkeen.

– Tour de Francessakin kilpakumppanit jäävät odottamaan kaatunutta pyöräilijää. Jos hän olisi ollut kunnon kilvanajaja, olisi hän jäänyt odottamaan. Nyt hän vain jatkoi matkaansa. Minua olisi hävettänyt voittaa tuolla tavoin.