© Kuva: Getty Images

Dakarissa hurja tilanne – kärkikuski kolaroi vakavasti: ”Olisin voinut tappaa hänet”

Dakarin aavikkorallissa ajettiin eilen erittäin dramaattinen etappi. Järjestäjien laatima vaikea etappi aiheutti harmaita hiuksia kuljettajille, eikä hurjilta tilanteilta vältytty.

Hurjimman tilanteen aiheutti kilpailua johtava Peugeotin Stephane Peterhansel joka kolaroi moottoripyörällä kilpailuun osallistuneen Simon Marcicin kanssa. Molemmat osanottajat olivat eksyneet reitiltä, ja yhteenosuma sattui heidän etsiessä seuraavaa väliaikapistettä.

Peterhansel jäi tilanteen jälkeen pitämään huolta jalkansa murtaneesta Marcisista, kunnes pelastushelikopteri saapui paikalle. Ranskalainen menetti eleensä seurauksena ylimääräistä aikaa viisitoista minuuttia. mutta kilpailun tuomaristo otti tämän huomioon antaen Peterhansenille aikahyvitystä etapin maalissa. Sen seurauksena hän pitää edelleen kilpailun kärkipaikkaa ennen Sebastien Loebia.

Onnettomuudesta järkyttynyt Peterhansel kertoi maalissa onnettomuuteen johtaneista syistä.

– Olimme molemmat eksyksissä. Onnettomuus tapahtui joenuomassa, jossa oli runsaasti kasvustoa. Siksi en nähnyt häntä ajoissa, Peterhansel kertoi Autosportin mukaan.

– Minulla oli vauhtia ehkä 60 kilometriä tunnissa, Simonilla vieläkin vähemmän. Nähdessäni hänet jarrutimme, mutta hän osui autooni ja joutui osittain sen alle. Kartanlukijani hyppäsi ulos ja tarkasti hänen tilanteensa, jonka jälkeen pakitin pois hänen päältään. Marcic ilmoitti heti hänen jalkansa olevan poikki, mutta onneksi pää ei ollut ottanut osumaa. Jäimme hänen luokseen niin pitkäksi aikaa, kunnes pelastushenkilökunta saapui, Peterhansel kuvaili tilannetta.

Peterhansel antoi kritiikkiä etapista järjestäjien suuntaan.

– Jos he halauvat tehdä etapeista mahdollisimman vaikeita, se ei ole ongelma. Mutta nyt moni kuljettaja eksyi joenuomassa helposti, ja he ajoivat siellä ristiin rastiin. Onnettomuuden jälkeenkin minua vastaan väärään suuntaan ajoi ainakin 20 moottoripyöräkilpailijaa. Oli erittäin vaikea keskittyä ajamiseen, kun on juuri kokenut tuollaisen onnettomuuden.

– Loppujen lopuksi kyseessä on vain murtunut jalka. Mutta jos kolarissa hän olisikin lyönyt päänsä autooni, olisin voinut tappaa hänet, Peterhansel taivasteli.

Comments are closed.