© Kuva: Getty Images

”Dakarin mestari” otti omansa jälleen kerran – Peterhansel klassikkorallin voittoon

Peugeotin Stephane Peterhansel on ajanut Dakar-aavikkorallin voittoon jo kolmannentoista kerran urallaan. Ranskalaisen voitto oli miehen uran seitsemäs auto-luokassa, kuuden voiton tultua puolestaan moottoripyörä-sarjasta.

Peterhansel voitti kilpailun lopulta hieman yli viiden minuutin erolla maanmieheensä ja tallikaveriinsa Sebastien Loebiin nähden. Rallimestari yritti kaikkensa myös päätöspätkällä, mutta hänen onnistui nipistämään Peterhanselin erosta vain 19 sekuntia.

Ralli oli Peugeotin juhlaa, sillä Cyril Despres varmisti merkille kolmoisvoiton. Nani Roma oli Toyotallaan neljäs ennen tallikaveriaan Giniel de Villiersiä.

Kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella pelin menettänyt Mikko Hirvonen oli lopputuloksissa lopulta kolmastoista. Eroa kärkeen kertyi lopulta kuusi tuntia.