Bernie Ecclestonen vallan vieminen F1:ssä on herättänyt paljon keskustelua. osa ei usko, että Ecclestone tyytyy pieneen rooliinsa taustalla.

– Miksi ihmeessä mies, joka on ollut 86 vuotta samanlainen, sanoisi yhtäkkiä: ”Okei, menen vain tästä syrjemmälle tämän uuden koomisen tittelini kanssa”? kysyy Saksan TV:n F1-asiantuntija ja entinen F1-kuljettaja Christian Danner motorsport-magazinella.

– Sori vaan, mutta niin ei tule tapahtumaan, Bernie ei ole sellainen.

– En olisi lainkaan yllättynyt, jos taustalla tapahtuisi jotakin yllättävää, ja sitten yhtäkkiä koko tilanne näyttääkin taas ihan toisenlaiselta, Danner uumoilee.

Ecclestonelle annettiin titteli Emeritus puheenjohtaja. Valtaa hänelle ei annettu, ainoastaan neuvonantajan rooli silloin, kun Liberty Media niin haluaa.

– Mielestäni uusille omistajille ja kaikille meille olisi etua, jos voisimme edelleen käyttää Ecclestonen asiantuntemusta. Mutta onhan se melkoista nuoralla taiteilua, jos hänestä halutaan päästä eroon, mutta samalla käyttää hyväksi tarvittaessa, Mercedeksen Toto Wolff sanoi puolestaan Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungille.

Myös F1-legenda Alain Prost otti asiaan kantaa La Repubblicalla.

– Kaiken on aika loppua. Bernie on jo 86-vuotias. On ihan luonnollista, ja jopa oikein, että hänen aikansa päättyy. Hyvä puoli tässä on se, että mielestäni uusilla omistajilla on hyvin selkeät näkemykset, mitä he haluavat tulevaisuudessa tehdä. He ovat lisäksi eksperttejä kommunikaatiossa ja kaikenlaisissa tapahtumanjärjestämisissä, Prost sanoo.